Invisalign

De onzichtbare beugel

Ben je op zoek naar een comfortabele en bijna onzichtbare beugel? Kies dan voor de Invisalign®. Dit is een orthodontische behandeling die gebruik maakt van een nieuwe technologie om je tanden recht te zetten. De beugel is gemaakt van soepel kunststof en is dun, transparant en uitneembaar. Met behulp van 3D planning en speciale software wordt een simulatie gemaakt, die laat zien hoe de tanden zullen verplaatsen. Dit verplaatsen gebeurt met een reeks doorzichtige aligners. Deze aligners zorgen er met nauwkeurig gecontroleerde bewegingen voor dat je tanden geleidelijk in de juiste positie verschuiven. Je draagt de aligners ongeveer een week en vervangt deze daarna voor de volgende aligners in de reeks.

Comfortabele en uitneembare beugel

De aligners passen precies om je gebit wat een comfortabel gevoel geeft. Bovendien heb je geen last van brackets die in je wang prikken. En ga je een belangrijk gesprek in of ga je sporten? Dan neem je de aligners gewoon even uit. De Invisalign® is geschikt voor tieners en volwassenen bij uiteenlopende tand- en kaakstandproblemen.

De duur van een Invisalign® behandeling

Over het algemeen duurt een Invisalign® behandeling twee jaar, maar het is natuurlijk afhankelijk van jouw behoeften en wensen. Je draagt de aligners 23 uur per dag.

De voordelen van een Invisalign® beugel

  • Simulatie
  • Met de Invisalign® simulatie kun je vooraf al zien hoe je toekomstige lach eruit zal zien!
  • Comfortabele beugel
  • De aligners van Invisalign® zijn gemaakt van soepel materiaal dat precies om je tanden sluit. Je hebt dus geen last van brackets die in je wang prikken. Ook is er bij de controle minder tijd nodig voor aanpassingen.
  • Doorzichtige beugel
  • De aligners zijn vrijwel onzichtbaar, bijna niemand ziet dat je ze draagt!

Uitneembare beugel

Wanneer je wil eten, drinken of tanden poetsen, neem je de aligners gemakkelijk uit. Eigenlijk kun je alleen water drinken met de aligners in. Als je dan toch suikerbevattende dranken drinkt, spoel je de beugel daarna af met warm water. Warme dranken kun je niet drinken met de aligners in.

Beter voor tandvlees

De Invisalign® beugels bevatten geen Bisphenol-A (BPA) en zijn gemaakt van hoogwaardig, veilige materialen. De aligners zijn daarom volledig geschikt voor het gebruik in de mond.

voor_na_invisalign

Kosten en vergoeding van een Invisalign® behandeling

De kosten voor de Invisalign® zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza). De kosten zijn ook afhankelijk van het aantal benodigde aligners. Tijdens het intakegesprek bespreken we je persoonlijke behandelplan en de kosten. Of de behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van je situatie en je zorgverzekeraar. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie over vergoedingen van orthodontie.

De stappen van een Invisalign® behandeling

1. Foto’s maken

Eerst worden er lichtfoto’s, röntgenfoto’s en een 3D-scan van je gebit gemaakt en ontwerpen we de benodigde aligners. Dit is een belangrijke stap, want het ontwerp bepaalt de duur van de behandeling en het uiteindelijke resultaat. Als het ontwerp goed is, gaat Invisalign® aan de slag met het maken van de aligners.

2. Passen

Zodra de aligners op maat zijn gemaakt, maken we een afspraak zodat je ze kunt passen. Eerst krijg je attachments: een soort lijmknopjes op de tanden en kiezen die de tandverplaatsing beter laten verlopen. Je krijgt dan ook uitleg over het omgaan met de Invisalign®. De eerste dagen zitten de aligners wat strakker, maar dat wordt snel minder.

3. Controle

Gedurende de behandeling kom je elke acht weken op controle. Nadat de eerste set aligners klaar is, kijken we of er nog een setje nodig is om het resultaat te verbeteren.

4. Spalkje of retainer

Na een orthodontische behandeling, hebben de tanden altijd de neiging weer langzaam terug te bewegen naar hun oude positie. Om dit te voorkomen, spalken we de onder- en eventueel boventanden met een draadje. Ook kan er nog een bitje gemaakt worden. Dit bitje draag je dan eerst de hele dag en later alleen nog ’s nachts.